ЗОНАТА - Бистро Angel's

ЗОНАТА

Какво представлява Зоната

Зоната не е диета, а програма за цял живот. Тук храната се употребява като лекарство за контрол над инсулина и чрез това подобрява производството на „добри” айказаноиди. Зоната осигурява адекватни (не и в излишества) протеини в контролирани количества през деня, за да поддържа крехката телесна маса.

Какво да очаквам, след като вляза в Зоната

Когато балансирате хормоните си, тялото Ви ще започне да работи максимално добре. В Зоната ще усетите следните ефекти:

  • ще свалите всички излишни килограми /ако имате такива/;
  • ще се чувствате винаги енергични, бодри, концентрирани;
  • ще се радвате на чудесно здраве;
  • ще спре непреодолимия глад за сладко;
  • ще бъдете в добро настроение и по - спокойни, тъй като дисбаланса в хормоните води до депресии, раздразнителност и безпокойство.

В Зоната сме, когато хормоните ни са в идеален баланс.

Основни принципи и препоръки

Принципът е съвсем прост - на всяко хранене приемаме протеини /30%/, въглехидрати /40%/, мазнини /30%/.

Друго важно правило е да пиете достатъчно вода. Обикновено препоръчваното количество е 1.8 л дневно. Изпивайте по една чаша вода 20-30 минути преди всяко хранене. Важно е да не се пие вода след хранене, защото разрежда стомашните сокове и затруднява храносмилането.

В Зоната се яде всичко! Все пак има храни, които са по-полезни за нас. Яжте повече плодове и зеленчуци, за сметка на макарони, хляб, зърно и скорбяла.
Консумирайте протеини с ниско съдържание на мазнини при всяко основно хранене или закуска.

Хранете се по-често, но с по-малко калории на всяко отделно хранене. Важно при Зоната е постоянството. Може и да не изпитвате глад в дадения момент, но трябва да не пропускате даденото хранене, подобно приемането на лекарства. За да се поддържа баланса на хормоните, е важно да не минават повече от 4 часа без храна.

За кого е подходяща Зоната

Подходящо е за всички!

Защо Ви запознаваме с този режим на хранене?

Сега предлагаме Зоново хранене в Angel’s! Ние изготвяме балансирано меню за цял ден и Ви го доставяме до дома или офиса безплатно.

Накратко какво е Зоната

TOP